tr / en
YAŞ
CİNSİYET
SIRALA
YAŞ
CİNSİYET
SIRALA
ÖZGEÇMİŞ

Beyza Şekerci (24 Ocak 1988) Oyuncu, Dansçı, Eğitmen

Beyza Şekerci İstanbul'da doğdu. 5 yaşında anaokulunda başladığı baleye, 1995 yılında İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin Çocuk Balesi kadrosuna dahil olarak devam etti. 

1999’da  Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi  Devlet Konservatuvarı "Bale Anasanat Dalı”nda profesyonel bale hayatı başladı.

Orta-Lise ve Lisans eğitimini  konservatuvarda tamamlayan Şekerci, yüksek lisans eğitimini de aynı okulun Tiyatro Bölümü'nde bitirdi.

Bu sürece paralel olarak oyunculuk kariyeri başladı ve "Beyaz Gelincik" (2006)  "Süper Babaanne" (2008), "Es-Es" (2009), "Bitmeyen Şarkı" (2010), "Firar" (2011) "İntikam" (2013-2014), "Hayat Ağacı" (2014) dizilerinde; "Türkan" (2011), "Gelmeyen Bahar" (2013), "Takım" (2015), “Damat Takımı” (2017)  sinema filmlerinde ve "Nazım Hikmet Yaşamak" (2005) adlı tiyatro oyununda rol aldı. Moda Sahnesi’nde 2015-2019 yılları arasında 4 sezon boyunca devam eden  "En Kısa Gecenin Rüyası" adlı tiyatro oyununda da "Hermia" rolünü oynamıştır.

Avea, Tchibo ve Sensodyne reklam filmlerinde yer almıştır.

MSGSÜ Devlet Konservatuvarı "Bale Anasanat Dalı”nda hâlâ eğitmen olarak ders vermektedir.

2020 yılından beri Fox’ta “Kamera Arkası” adlı programın sunuculuğunu yapmaya devam eden Beyza Şekerci, son olarak 2022’de beIN Connect’te yayınlanmaya başlayan “Hayaller ve Hayatlar” dizisinde “Meryem” karakterini canlandırmıştır. 

 

Filmografi
Hayaller ve Hayatlar (İnternet Dizisi 2022)
Kamera Arkası (TV Programı 2020-2022)
Damat Takımı (Film 2017)
Takım: Mahalle Aşkına (Film 2015)
Hayat Ağacı (TV Dizisi 2014)
İntikam (TV Dizisi 2013 - 2014)
Gelmeyen Bahar (Film 2013)
Avni Amca (Kısa Film 2012)
Türkan (Film 2011)
Firar (TV Dizisi 2011)
Bitmeyen Şarkı (TV Dizisi 2010)
Es-Es (TV Dizisi 2009)
Süper Babanne (TV Dizisi 2008)
Beyaz Gelincik (TV Dizisi 2006)